Katalogové číslo: 828 Kategorie:

Hoffmann Tomáš, P. npor. Bc.Th.

Narodil se r. 1966 v Ústí nad Orlicí. Pochází z křesťanské rodiny ze čtyř dětí – bratří. Celé dětství prožil v Letohradě, v okrese Ústí nad Orlicí. V okresním městě vystudoval gymnázium. Po maturitě se hlásil, i přes negativní kádrový profil (rodina je věřící a příbuzní odešli v r. 1969 na západ), na stavební fakultu ČVUT v Praze. Byl přijat. Ale po dvou letech cítil, že to není jeho cesta.

„Dobrovolně“ tedy nastoupil v říjnu 1986 základní vojenskou službu a odtud se potom hlásil na Teologickou fakultu do Litoměřic, kde od října 1988 studoval. Ve druhém ročníku zde prožil převrat a pád komunistického režimu. Od léta r.1990 studoval na vrácené Teologické fakultě v Praze. Po celkem třetím ročníku bohosloveckých studií a formace mu bylo umožněno na rok odejít do komunity kněží a seminaristů při formační škole Hnutí fokolare v Loppianu poblíž Florencie v Itálii. Nakonec strávil i zbytek studií (ještě 2 roky) v Římě, kde v létě r. 1994 dokončil studia na teologické fakultě Lateránské university. V červnu 1994 byl vysvěcen v Hradci Králové o. biskupem Otčenáškem na jáhna a rok po té opět z jeho rukou přijal i svěcení kněžské.

Již jako jáhen – tedy od léta 1994, působil jako spirituál na Biskupském gymnáziu Bohuslava Albína v Hradci Králové. Po 6 letech ho otec biskup, již Mons. Dominik Duka, OP, poslal jako kaplana do Pardubic. A od 1.10.2001 působí jako vojenský kaplan v královéhradecké posádce, konkrétně na Fakultě vojenského zdravotnictví Hradec Králové Univerzity obrany Brno. Během této služby byl dvakrát s jednotkami AČR v Iráku. Od počátku kněžské služby (nyní tedy pouze ve chvílích, kdy není mezi vojáky), pracuje dle možností s mládeží na Diecézním centru pro mládež v Hradci Králové.

Další informace

Délka pořadu

Ročník

Účinkující

Velikost audionahrávky 22 MiB

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Mše sv.“