Katalogové číslo: 1372 Kategorie: Štítky: ,

Böhm Václav, ThMgr.

Studium na Husově čsl. bohoslovecké fakultě v Praze, farář CČSH v Novém Městě nad Metují.

Janouch Vladimír, P. Mgr.

Bez podrobností.

Kuneš Pavel, P.

Narozen roku 1937. Působil jako katolický kněz v Plzni, Praze a Klecanech. Roku 1968 obhájil společně s Petrem Ebenem užívání rytmických písní a nástrojů v kostelech. V roce 1990 spoluzakládal (za ČBK ) náboženskou redakci v ČST. Pořady pro děti. Od r. 2000 je farářem v Praze-Vršovicích. Roku 2004 vyšlo 3. vydání jeho knihy Základní křesťanská poradna.

Líbalová Olga, Mgr.

Bez podrobností.

Paluchník Štefan

Bez podrobností.

Tamchynová Petra

Bez podrobností.

Vacek Václav, P. Mgr.

Václav VACEK (1946, Dolní Čermná) je emeritní farář v Letohradě. Jeho otec byl politický vězeň nacistického i komunistického režimu. Vyučil se nástrojařem. Po maturitě začal při zaměstnání studovat strojní fakultu ČVUT. Posléze studoval na CMBF v Litoměřicích. Na kněze byl vysvěcen v roce 1975, poté působil ve farnostech královéhradecké diecéze. Před rokem 1989 byl součástí církevního disentu, podílel se v něm na vydávání samizdatu, byl členem sboru poradců kardinála Františka Tomáška. Velký význam ve svém životě přikládá setkáním s osobnostmi podzemní církve, mezi které patřili Josef Zvěřina, Oto Mádr, Jiří Reinsberg, Jan Rybář. V letech 1990–2019 byl farářem v Letohradě. Na konci července 2019 odešel na vlastní žádost do výslužby. Je členem kněžské a pastorační rady Královéhradecké diecéze.

Vašina Miloslav, Mgr.

Studium na Komenského ev. bohosl. fakultě. Signatář Charty od r. 1977, 15 let bez státního souhlasu. Od r.1990 v duch. službě jako vikář v České Lípě a Novém Boru, od r.1993 v duch. službě jako farář ČCE v Náchodě – Šonově.

Další informace

Délka pořadu

Ročník

Účinkující

, , , , , , ,

Velikost audionahrávky 81 MiB

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Jan Hus: téma, které nás spojuje, nebo rozděluje?“