Přednáška představí jednak Broumovskou skupinu kostelů, jednak současný život tamější katolické církve, a to ústy místního faráře.

Katalogové číslo: 1433 Kategorie: Štítky: , , ,

Popis

Přednáška začíná představením Broumovské skupiny kostelů z architektonického i církevněhistorického hlediska. Následuje osobněji zaměřená část, v níž přednášející – broumovský farář – přibližuje současný život katolické církve na Broumovsku. Jak se tamní farníci vypořádávají s tím, že jsou v oblasti bývalých Sudet rozptýleni na velkém území? Jak při pravidelných bohoslužbách naplnit velkorysý barokní kostel? A jak toto dědictví po předcích udržovat? Mohou s tím pomoci předváleční broumovští vysídlenci, případně jejich potomci?

Lanži Martin, P. ThLic.

P. ThLic. Martin Lanži je administrátor broumovské farnosti. Působení na Broumovsku přináší specifické a velice náročné spojení dvou úkolů: Na jedné straně je to misie většinově nevěřícího obyvatelstva, které osídlilo oblast po vyhnání sudetských Němců. Na straně druhé je to pak starost o záchranu unikátního souboru historických sakrálních staveb – broumovských kostelů a benediktinského kláštera.

Další informace

Délka pořadu

Ročník

Účinkující

K dispozici

Velikost audionahrávky 179 MiB

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Dechristiana – život ve farnostech a kostelích na Broumovsku“