Katalogové číslo: 552 Kategorie: Štítek:

Mlčoch Lubomír, prof. Ing., CSc.

Studium na VŠE Praha. Je profesorem ekonomie, děkanem Fakulty sociálních věd UK a ředitelem politologicko-ekonomické sekce ČKA. Zveřejněno: Teorie firmy (1970), Chování čs.podnikové sféry (1990), Institucionální ekonomie (1996), Zastřená vize ekonomické transformace (1997).

Zahradník Fridolín, P.

Pův. studium medicína, kterou nemohl dokončit. Potom se vyučil klempířem a pokrývačem. Dále vedl stavební středisko, kde dělali výškové práce, opravy kostelů bez lešení apod. Od r. 1960 začal studovat teologii u profesorů, kteří byli vyhozeni ze semináře komunistickým režimem. R. 1968 ukončil studium a v r. 1969 byl tajně vysvěcen na kněze vých. obřadu a o rok později konsekrován na biskupa – v nouzi. V r. 1983 byl ještě se dvěma tajně vysvěcenými knězi zatčen a obviněn z rozkrádání státního majetku. Ve vazbě byl 4,5 roku, odsouzen pův. na 15, pak sníženo na 12 a na 9 let, nakonec včetně vazby byl ve vězení 6 let. Přes mnohá mučení nevyzradil jména spoluprac. podzemní církve.

Po r. 1989 i se svými spoluprac. odmítli amnestii a obnovený proces je zprostil obžaloby v plném rozsahu. Po r. 1989 pracoval 1 rok v Kanceláři přednosty OÚ, stal se zakladatelem pobočky mezinár. charit. organizace Emauzy, pomáhající bezdomovcům. Ve funkci prezidenta Společenství Emauzy ČR založil emauzské domy na 14 místech v republice.

Další informace

Délka pořadu

Ročník

Účinkující

,

Velikost audionahrávky 79 MiB

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Sociální situace české společnosti a církve“