Katalogové číslo: 686 Kategorie: Štítky: ,

Křížková Rút Marie, PhDr.

Filozofickou fakultu UK v Praze absolvovala v r. 1968. Signatářka Charty 77, v r. 1983 mluvčí. V 70. a 80. letech lesní dělnice a třídička pošty. V letech 1993–2001 lektorka literatury na Vyšší soc.-pedag. a teol. škole Jabok. Editorka Spisů Jiřího Ortena.

Z dalších publikací: Je mojí vlastí hradba ghett? (spoluautoři K. J. Kotouč a Z. Ornest) – vyšlo r. 1978 v samizdatové edici Kvart J. Vladislava a r. 1995 v nakl. Aventinum v Praze česky, německy a anglicky – anglická verze byla oceněna v témže roce v New Yorku americkou národní cenou jako nejlepší dílo o holocaustu a česká verze v Praze Zlatou stuhou jako nejlepší dílo s tématikou mládeže.

Dále vydáno: Kniha víry, naděje a lásky (70 let působení salesiánů v Čechách a na Moravě – Portál), Žít jako znamení – Rozhovory s Josefem Zvěřinou (r. 1995  nakl. Zvon, letos nakl. Vyšehrad).

Kvíz Rudolf

Léta se věnuje přednesu jako recitátor i jako porotce soutěží. Vystupoval např. ve Viole, v Památníku písemnictví, pro Kruh priatelov českej kultúry v Bratislavě, pro církev, na koncertech vážné hudby aj. Účinkoval v mnoha rozhlasových pořadech (r. 1992 cena za roli Krista v Železnobrodské pašijové hře). V r. 1999 mu bylo na Poděbradských dnech poezie uděleno nejvyšší ocenění v oboru – Křišťálová růže.

Strupková Elena, Mgr.

Po absolvování DAMU v Praze v r. 1974 působila v několika pražských i mimopražských divadlech jako herečka. V současné době vede umělecký soubor Divadla Miriam v Praze. V 90. letech absolvovala dálkové studium na Katol. teol. fakultě UK v Praze a psychoterap. výcvik logoterapie a existenciální analýzy. Kromě umělecké činnosti se v současné době věnuje i psychoter. a vede semináře bibliodramatu.

Další informace

Délka pořadu

Ročník

Účinkující

, ,

Velikost audionahrávky 43 MiB

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Odkaz J. Zvěřiny – „Žít jako znamení“ + četba“