Katalogové číslo: 768 Kategorie:

Böhm Václav, ThMgr.

Studium na Husově čsl. bohoslovecké fakultě v Praze, farář CČSH v Novém Městě nad Metují.

Hábl Jan, doc. PhDr., Ph.D.

PhDr. Jan Hábl, Ph.D., je pedagog, komeniolog a farář Církve bratrské. Po studiích filozofie výchovy při University of Wales působil na Univerzitě v Hradci Králové. V současné době přednáší v oborech na rozhraní pedagogiky, antropologie, etiky a historie vzdělávání na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. K jeho publikacím patří monografie Ultimate Human Goals in Comenius and Modern Pedagogy (2011), Lekce z lidskosti v životě a díle Jana Amose Komenského (2011). Je též autorem mnoha drobnějších studií, například Teaching Essentials through Parables (2007), Etika výchovná a nevýchovná, Otázky pedagogické prevence sociálně nežádoucích jevů (2010), Vzdělání mravné a nemravné či Vztah poznání a ctnosti v Komenského pedagogice (2011).

Janouch Vladimír, P. Mgr.

Bez podrobností.

Vašina Miloslav, Mgr.

Studium na Komenského ev. bohosl. fakultě. Signatář Charty od r. 1977, 15 let bez státního souhlasu. Od r.1990 v duch. službě jako vikář v České Lípě a Novém Boru, od r.1993 v duch. službě jako farář ČCE v Náchodě – Šonově.

Volný Vladislav, Mgr.

Studium na Slovenské evangelické teol. fak. v Bratislavě a Křesťanské teol. fak. ve Varšavě. Do r. 1991 farář ve sborech Orlová a Havířov, od r. 1991 biskupem Slezské církve evangelické augsburského vyznání. Předseda Ekum. rady církví v ČR v letech 1993–94 a od r. 2001. Od r. 1995 přednáší na Pedag. fak. Ostravské univerzity na katedře Křesťanské výchovy dějiny teologie, Symboliku a Ekumenu. Zveřejněno: Všechno má svůj čas (1999), publik. činnost v domácím i zahraničním tisku a řada článků doma i v zahraničí.

Další informace

Délka pořadu

Ročník

Účinkující

, , , ,

Velikost audionahrávky 49 MiB

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Ekumenické hovory“