Využití hmyzu jako potravy (entomofágie) je běžná záležitost ve většině zemí světa, až na „vyspělý“ Západ. Přitom kromě nesmyslných předsudků neexistuje snad ani jeden objektivní důvod, proč nejíst hmyz.

Katalogové číslo: 1465 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Využití hmyzu jako potravy (odborně entomofágie) je zcela běžná záležitost ve většině zemí světa – tedy až na onen „vyspělý“ Západ. V Africe, jihovýchodní Asii a severní části Latinské Ameriky nejen, že na konzumaci hmyzu doslova závisí lidské životy, ale tato početná skupina živočichů je především vyhledávanou lahůdkou. Je otázkou, proč i v bohatých průmyslových státech není entomofágie rozšířená, a neobohacuje tak jídelníček spousty lidí – vždyť kromě nesmyslných předsudků neexistuje snad ani jeden objektivní důvod, proč nejíst hmyz. I v Japonsku, což jistě není žádná rozvojová země, jsou běžně k dostání dárkové koše plné jedlého hmyzu.

Ocknecht Petr

Petr Ocknecht se narodil v roce 1977. V letech 1991–1993 studoval Höhere Bundeslehranstalt für Tourismus – Interkulturelle Hotelfachschule ve městě Retz. Poté odmaturoval i v Česku. Zde pracoval především v gastronomii jako vedoucí výroby, kuchař, cukrář a lektor vaření. Pracoval také na zaoceánském parníku a využil zahraniční stáže a pracovní nabídky v Německu, Francii a Rakousku. Hmyzu se věnuje od roku 2003, kdy se zúčastnil přednášky paní doktorky Borkovcové. Od té doby spolupracují, vydali 2 knihy o hmyzu s recepty, natočili DVD.

Další informace

Délka pořadu

Ročník

Účinkující

K dispozici

Velikost audionahrávky 84 MiB
Velikost videonahrávky 1,3 GiB
Délka videonahrávky 85 min.

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Hmyz na talíři (přednáška s ochutnávkou)“