Katalogové číslo: 1634 Kategorie: Štítek:

Prokeš Josef, P. ThLic.

Josef PROKEŠ (1980) pochází z věřící rodiny z Rudolfova, je druhý nejstarší z pěti dětí. O kněžství uvažoval už v mládí, po maturitě na gymnáziu se ovšem rozhodl pro studium dopravního inženýrství na ČVUT. Jeho hledání ho nakonec dovedlo k rozhodnutí pro kněžství. Po dvou letech tak odešel do Teologického konviktu v Litoměřicích. Poté tři roky studoval na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a další tři roky na Lateránské univerzitě v Římě. Na kněze byl vysvěcen v červnu roku 2009.

Věnuje se především pastoraci mladých. V prvních letech svého kněžství působil jako spirituál Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích. Během této doby inicioval např. vznik diskusního cyklu o křesťanství pro veřejnost s názvem „Bez vytáček o křesťanství“, setkání pro studenty českobudějovických středních škol „Studentské středy“ či modlitební skupiny na středních školách – „Buňky modliteb“.

Od roku 2015 studoval obor misiologie na papežské univerzitě Gregoriana v Římě. Po návratu ze studií byl s platností od 1. července 2017 ustanoven administrátorem farnosti Vodňany a ex currendo administrátorem farností Chelčice, Lomec a Skočice.

Josef Prokeš je skaut s přezdívkou Křik. Během studia na dopravní fakultě ČVUT byl vůdcem 20. skautského oddílu Ginkgo v Českých Budějovicích a od 17. 2. 2017 byl ustanoven diecézním duchovním rádcem skautů českobudějovické diecéze. Rád se věnuje sportu – běhu, plavání, jízdě na kole a na běžkách, lezení po horách.

Další informace

Délka pořadu

Ročník

Účinkující

K dispozici

Velikost audionahrávky 87 MiB

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Nezájem o víru – kde se bere a jak na něj dokážeme odpovídat“